Fotona 4D - arcplasztika vágás nélkül

Fotona 4D - arcplasztika vágás nélkül

Fotona 4D - arcplasztika vágás nélkül

A Fotona 4D olyan lézeres kezeléssorozat, amely az arc külső felületét és a szájüreg felőli részét egyaránt kezeli. A Fotona legismertebb és legnépszerűbb kezelése, hiszen időtálló volumennövelő és bőrfeszesítő hatás érhető el injekció vagy bármilyen invazív beavatkozás nélkül. A kezelés során kétféle lézer hullámhosszt (Er:YAG és Nd:YAG) valamint négyféle kezelési eljárást használunk, ezek együttes alkalmazása négy különböző szinten hat az életkori változások ellen. A bőr mélyen fekvő, középső és felszíni kötőszöveti struktúrái és a bőrhibák is kiválóan kezelhetők a lézer segítségével. A Fotona 4D természetes visszafiatalodást támogatja, a bőr tónusának, fiatalságának és rugalmasságának visszaállítására szolgál, így 60 év alatt évente egyszer, 60 év felett pedig félévente javasoljuk a kezelés ismétlését.

A Fotona 4D kezelést minden esetben orvosi konzultáció előzi meg, amelyen tájékoztatjuk a pácienst, hogy milyen eredményeket tudunk elérni a lézer segítségével. A felépülési idő nagyon rövid, érzéstelenítés nem szükséges, a kezelések az év bármely szakában elvégezhetők. (a legtöbb lézeres kezelés nyáron nem végezhető)

Mit tartalmaz a Fotona 4D kezelés?

A Fotona4D® egy úttörő, nem műtéti arcfeszesítő/arcemelő eljárás, amely  megfiatalított, természetes megjelenést eredményez.

Ha nem invazív, biztonságos öregedésgátló lehetőséget keres ez az Ön kezelése.

Az Nd:YAG és Er:YAG által keltett lézer hullámhosszak kibővített és összeadódó képességeinek köszönhetően a lézer négy dimenziós kezelést biztosít. Ezen kiegészítő Er:YAG és Nd:YAG által keltett lézer hullámhosszakat szinergikusan alkalmazzuk 4 különböző módban: SMOOTH, FRAC3®, PIANO® és SupErficial, hogy a bőr mélyebb, középső és felületi kötőszövetes szerkezetét javítsuk, miközben egyidejűleg különböző bőrhibákat is korrigálunk. 

Arcesztétikai kezeléseink a 2 dimenziós TwinLight® eljárástól a 4 dimenziós Fotona4D® eljárásig terjednek. A Fotona 4D lézer kezelés lehetővé teszi a kollagén teljes vastagságú összehúzódását a tartós, gyors feszeítést és térfogat növelést-volumizációt a ránccsökkentés érdekében injekciós kezelések nélkül. Ennek a 4 egyedi módnak és két egymást kiegészítő hullámhossznak a kombinálása tekintélyes eredménnyel bír az arcesztétikában.

A Fotona különböző hullámhosszú lézerrendszerei ideálisak a Fotona4D-hez®, valamint számos más bőrmegújító és fiatalító kezeléshez. A Fotona SP Dynamis, többalkalmazásos lézerrendszere egyetlen készülékben egyedülállóan képes teljes körű megoldást kínálni. Az ultranagy teljesítményű Er:YAG és Nd:YAG lézerek erejét kínálja, ideális az esztétikai és bőrgyógyászati alkalmazások széles köréhez is.

A Fotona nagy teljesítményű Er:YAG lézere hatékonyabban távolítja el a felületi megöregedett bőrréteget a szabadalmaztatott VSP (Variable Square Pulse) technológiának köszönhetően, amely nagyon pontosan hangolható a változó “hideg”; ablációra, hámlasztásra és a nem ablatív hőarányokra is. A teljes testreszabhatóság lehetővé teszi, hogy pontosan elérje a páciensek által kívánt klinikai eredményeket. A Fotona Nd:YAG lézere tökéletesen kiegészíti az Er:YAG lézer ablatív hatását azzal a képességgel, hogy mélyen behat a bőrbe és hőhatásokat hoz létre a bőrfelület károsítása nélkül. A hagyományos Nd:YAG technológiákhoz képest a Fotona szabadalmaztatott VSP impulzusai gyakorlatilag azonnali hőmérséklet-emelkedést hoznak létre, amely csak a megcélzott szerkezetekre korlátozódik. Nem kerül egyéb felesleges energia a bőrbe. A készülék kezelő fejeinek speciálisan tervezett, innovatív technológiája lehetővé teszi a lézerimpulzusok biztonságos, pontosan szabályozott és optimális eljuttatását a kezelési területre.
A Fotona4D® előnyei:
 • Arc feszesítés és térfogat növelés töltőanyagok vagy toxinok nélkül.
 • Teljes feszesítő, arcbőr emelő kezelés belülről kifelé (szájüreg felől indulva, egészen a bőr felső rétegéig)
 • Azonnali fiatalítás, feszesítés és ragyogás.
 • Arc bőrének komplex javítása, mely pl. szebb arcszínt eredményez,
 • Alig van egyáltalán nem kell felépülési idővel számolni
 • Nincs műtét, tű, vagy érzéstelenítés
Milyen lézert használunk a kezeléshez?

A klinikánkon elérhető a Fotona forradalmian új lézerkészüléke: a Fotona SP Dynamis. A lézerkezelő egyedülállóan kombinálja az Nd:YAG és az Er:YAG ( Neodinium és Erbium YAG) lézersugarakat. A világ egyik leghatékonyabb esztétikai, bőrgyógyászati, nőgyógyászati, érsebészeti és horkolásgátló lézeres kezelései végezhetők vele.  Az Erbium YAG lézer által kibocsátott fény hullámhossza néhány mikronnyi szövetvastagságban nyelődik el, így elkerülhető a mélyebb szövetrészek sérülése.

Emiatt a kezelési lehetőségeknek széles a köre:

 • Hideg abláció hőhatások nélkül –pl. jóindulatú bőrelváltozások kezelése, hideg hámlasztás
 • Kombinált ablatív és hőkezelések – pl. bőrfiatalítás
 • Nem ablatív, csak hőkezelések – minimálisan invazív bőrfeszesítés

Az Neodinium Yag lézer kibocsátotta sugár eléri a mély bőrszöveti szerkezeteket anélkül, hogy a bőr felső rétegét - az epidermiszt - megsértené, bőrtípustól függetlenül.

 • A három legfontosabb tulajdonsága:
 • Ultramély behatolás
 • Biztonságosabb minden bőrtípushoz
 • Nagyfokú megbízhatóság

A Fotona orvosi lézerrel végzett kezelések biztonságosságát és hatékonyságát számos klinika teszt és tanulmány garantálja.

Milyen előkészületek szükségesek a kezeléshez?
A Fotona 4D kezelés előtt 3 hétig nem szabad napoztatni az arcot. A kezelésre smink nélkül, jól hidratált bőrrel érdemes érkezni, mert a lézeres terápia így lesz a leghatékonyabb.
Hogy zajlik a FOTONA 4D kezelés?

Az orvosi konzultációt követően kezdődhet meg a lézeres kezelés. Első lépésként fotódokumentációt és arcelemzést készítünk. A kezelés 4 lépésből áll, és legalább 45 percig tart. A FOTONA 4D alapvetően nem jár jelentős fájdalommal, azonban a 4 lépésből kettőnél a bőr némiképp érzékenyebb lehet, amelyet hűtéssel tudunk csillapítani.  A 45 perc után részletesen tájékoztatjuk a pácienst az utóápolással kapcsolatban, a kezelést pedig krémmel és fényvédelemmel zárjuk. A bőrpír és az érzékenység a kezelést követően 3-5 napig, míg a hámlás akár 1 hétig is eltarthat.

Milyen gyakran kell ismételni a FOTONA 4D lézeres kezelést?
A kezelések gyakorisága nagyban függ a kiindulási állapottól. Az életkor növekedésével együtt nő a javasolt kezelések száma, 35 év alatt kettő, 35 és 45 év között három, míg 45 év fölött 4 alkalmat javaslunk kiindulásként. A kezelések átlagosan 6 hetente ismételhetők.

Árak

Minta szakrendelés

Lézeres arcfeszesítés - Fotona 4D - Kezelések javasolt száma: 2-3 Ár/alkalom: 150 000 Ft
Konzultációs díj:  29 500 Ft

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Dr. Forgács Sándor

Dr. Forgács Sándor

Sebész, érsebész,  igazgatósági tag

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.

Cookie-kat használunk
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy szélesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóinknak.