Érsebészet

Érsebészet

Érsebészet

Az érsebészet az erek, elsődlegesen artériák és vénák megbetegedéseinek kezelésével foglalkozik. Ide tartoznak: az érszűkület, a visszeresség, az értágulatok, a trombózis és a mélyvénás trombózis utáni tünetek. Ez a szakterület foglalkozik a cukorbetegség és a magas vérnyomás okozta érbetegségekkel is. Az érrendszer problémái mindkét nemet érintik, de a vénás megbetegedések gyakrabban fordulnak elő nőknél, míg férfiaknál az érelmeszesedés a gyakoribb probléma. A modern gyógyászati eljárásoknak köszönhetően elérhető az olyan, gyors, látványos javulást eredményező kezelés, amely megszünteti a visszereket és csökkenti azok kialakulásának kockázatát, különösen ha ezt egészséges étrenddel és kiegyensúlyozott életmóddal támogatjuk.

MIKOR FORDULJUNK ÉRSEBÉSZHEZ?

 • Amennyiben a nyaki ultrahang vizsgálaton igazolódott a nyaki artériák 60-70%-os szűkülete.
 • Ha az ultrahang vagy CT vizsgálat 3-4 cm-es aorta tágulatot (aneurysma) mutat.
 • Ha járáskor a comb felső-hátsó vagy a lábszár hátsó részén fokozódó fájdalmat érez, majd megállást követően csökken a fájdalom.
 • Ha a lábakon nehezen gyógyuló fekélyek jelennek meg, akár sérüléstől, akár sérülés nélkül.
 • A lábakon tágult, kanyargós visszerek megjelenése esetén, ha estére duzzanat alakul ki a lábszár, boka környékén, nehézláb érzés esetén.
 • A lábakon hajszálvékony, illetve tágabb visszerek által okozott esztétikai probléma esetén
 • nyugalomban is jelentkező végtagfájdalom
 • sebesedés a végtagon
 • kéz- vagy lábizomerő gyengülés

MI TÖRTÉNIK A SZAKORVOSI VIZSGÁLAT SORÁN?

 • A páciens kikérdezése, teljes körű panaszfelderítés
 • Összes rendelkezésre álló orvosi dokumentáció átnézése, konzultációja
 • Fizikális vizsgálat
 • CW doppler vizsgálat
 • Összefoglaló lelet készítése a vizsgálatról, beteggel történő részletes konzultáció
 • A vizsgálat semmiféle kellemetlenséggel, fájdalommal nem jár!
Vénás tágulatok scleroterápiás kezelése

A vénás betegségek (visszér tágulatok) kezelésének módjait a betegség stádiuma határozza meg.

Kezdve a konzervatív kezeléstől(gyógyszeres és életmód terápia), egészen a műtéti kezelésig bezárólag. Minden esetben az alkalmazandó kezelést a beteggel együtt határozza meg az érsebész.

A scleroterápia egy kezelési módja a korai és közepesen előrehaladott visszértágulatok kezelésének. Hasonló eredményességgel kezelhetők ezen visszértágulatok lézeres terápiával is. Mindkét kezelési módozat klinikánkon rendelkezésre áll.

 HOGYAN TÖRTÉNIK A SCLEROTERÁPIÁS KEZELÉS?
Érsebész a scleroterápia során egy vékony tűvel szúrja meg a tágult visszeret, és szklerotizáló anyagot (Aethoxysclerol) juttat a vénába. A beadott anyag steril gyulladást okoz az érben, amely elindítja az érfal hegesedését. A véna falai ennek hatására “összetapadnak”, az érszakasz kikerül a vérkeringésből, és általában fel is szívódik.A kezelés után a lábra rugalmas, kompressziós hatású fásli kerül, amelyet két-három napig éjjel-nappal viselni kell, majd a következő két hétben naponta 5-10 percre le lehet venni. Közvetlenül a kezelés után 20 percnyi séta, de legalábbis a passzív álló vagy ülő testhelyzet kerülése javasolt. Ha érzékennyé, vagy meleggé válik a kezelt terület, az hűthető gyógyszertárban kapható jégzselével vagy törölközőbe csavart jégakkuval, de borogatni szigorúan tilos. A scleroterápia után minimum négy hétig kerülendő a forró fürdő, szauna, napozás, illetve a szolárium használata. A scleroterápiás kezelés több alkalommal történhet. Egy alkalommal 2-4 ml hatóanyagot lehet beadni a páciensnek, amely nagyjából egy-két tenyérni terület ellátására elég. A szakszerű scleroterápiás kezelés után, megfelelő életmód és kompressziós harisnya viselése mellett, elkerülhető a visszerek kiújulása.
 MILYEN KÉSZÜLÉKET HASZNÁLNAK AZ ÉRSEBÉSZETI VIZSGÁLATOKHOZ ÉS KEZELÉSEKHEZ?
A Medoc Egészségközpontban a legkorszerűbb Philips Affiniti 70 ultrahang készüléket használunk az erek állapotának diagnosztizálásához. Az érsebészeti beavatkozásokhoz Fotona SP Dynamis Pro prémium multifunkcionális erbium- és neudínium yag és AEROLASE LIGHTPOD NEO ELIT lézerkészüléket használunk, mellyekel a rendkívüli hatékonyság mellett fájdalommentes, bőrsérülés nélküli (non-ablatív) kezelések végezhetők.
 TUDNIVALÓK, ELŐKÉSZÜLETEK A VIZSGÁLAT ELŐTT
Kérjük a konzultációra, illetve vizsgálatra a korábbi rendelkezésre álló, teljes körű orvosi dokumentációt hozza magával, beleértve képdokumentációt is CD-n, vagy nyomtatott formában. Scleroterápiás kezelés előtt ne krémezze be a lábát, viseljen kényelmes cipőt és ruhát, az alsó végtagra ugyanis rugalmas fásli kerül. Láz, az érintett területen fennálló gyulladásos betegség, fekvőbetegség, súlyos artériás keringési zavar esetén, helyi vagy többszöri vénás trombózis után, rizikófaktorok együttes jelenléte (pl. hormonális fogamzásgátlás, túlsúly, dohányzás, mozgásszegény életmód) esetén nem javasolt a scleroterápia.

Árak

Érsebészet

  2024 2023
Érsebészeti szakorvosi vizsgálat 32 500 Ft 31 500 Ft
Érsebészeti szakorvosi vizsgálat vaszkuláris ultrahanggal 45 200 Ft 43 800 Ft
Érsebészeti kontrollvizsgálat
(Fél éven belül orvosi javaslat esetén)
25 800 Ft 24 500 Ft
Érsebészeti konzultáció/leletmegbeszélés 25 800 Ft 24 500 Ft
Érsebészeti műtét előtti szakorvosi vizsgálat 32 500 Ft 31 500 Ft
Érsebészeti szakorvosi vizsgálat + injekciós visszérkezeléssel
(scleroterápia)
44 200 Ft 42 800 Ft
Érsebészeti szakorvosi vizsgálat sebkezeléssel 44 200 Ft 42 800 Ft
További injekciós visszérkezelés alkalom
(2 ml)
28 900 Ft 27 400 Ft
További sebkezelés alkalom 28 900 Ft 27 400 Ft
Receptfelírás érsebészeti konzultációval
(Szakorvosi vizsgálatot követő javallatra.)
25 800 Ft 24 500 Ft
Lézeres seprűvéna-kezelés
(Szakorvosi vizsgálatot követő javallatra.)
46 400 Ft 45 000 Ft
Fibróma, haemangioma, szoláris keratosis, xanthelasma 31 100 Ft 29 500 Ft
Fibróma, haemangioma, szoláris keratosis, xanthelasma - 5db fölött 46 400 Ft 45 500 Ft
Orvosi vizsgálatot kiegészítő árak
Sebkezelés szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként 11 900 Ft 11 300 Ft
Szövettani vizsgálat - 1 minta 23 000 Ft 21 000 Ft
Szövettani vizsgálat - további minták 16 500 Ft 15 000 Ft

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Berek Péter

Dr. Berek Péter

Sebész, érsebész

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Forgács Sándor

Dr. Forgács Sándor

Sebész, érsebész,  igazgatósági tag

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.