A menopauza utáni hüvelysorvadás kezelése

A menopauza utáni hüvelysorvadás kezelése

A menopauza utáni hüvelysorvadás kezelése

A RenovaLase® kezelés egy speciális, erre a hormonális változások okozta változó kor utáni állapotra kifejlesztett lézerkezelés, mely természetes módon helyreállítja a hüvely működését.

Mi az élettani alapja a kezelésnek?

 • a hüvelycsatorna enyhe fototermikus/lézer által generált megfelelő rétegbe eljuttatott hő kezelése, melynek hatására javul a hüvelyfal erezettsége és tápanyagellátása
 • regenerálódik a kollagén termelődés a növekszik a hüvely víztartalma, így a szárazságérzés jelentősen csökken
 • a beavatkozás nem sebészeti eljárás, nincs vágás, minimálisan invazív eljárás
 • természetesen nincs szükség altatásra sem
 • ambuláns/járóbeteg kezelés
 • Ön azonnal visszatérhet a napi rutinjához, nincs felépülési idő
Milyen előnnyel jár a kezelés?

A menopauza utáni hüvelyszárazság és sorvadás nagyon sok nőt érint, melynek hátterében a hormonális változások állnak. Ebben nyújt segítséget a RenovaLase® kezelés. A gyengéd lézerimpulzusok serkentik a hüvely nyálkahártyájának regenerálódást, megújulását. Ez által a hüvelyszárazság megszűnik, mert ismételten termelődik „sikosító” anyag. A száraz hüvely érzése okozta kellemetlen érzés megszűnik.

A kezelés eredménye tartós, meghaladhatja az 1 évet is krémek és zselék használat nélkül. Szexuális élete visszatérhet a problémák előtti állapotra. Idővel a kezelés hatása csökkenhet, azért időszakosan fenntartó kezelésre lehet szükség.

Mi a működési alapja a RenovaLase® kezelésnek?
 • A hüvelyszövet speciális lézeres, szabályozott melegítése
 • Az érújdonképződés, a kötőszöveti aktivitás-fibroblaszt és kollagén újra képződés serkentése
 • A beavatkozás nem jár hő- és egyéb nyálkahártya ablatív károsodással
 • A kezelés eredménye a hámréteg megvastagodása, az erezettség javulása, a száraz, irritáló, viszkető érzések csökkenése vagy megszűnése
Hány kezelés szükséges az eredmény eléréséhez?
 • A legtöbb esetben három kezelés ajánlott 1 hónapos időközökkel elvégezve.
 • A kezelés előtt, alatt, után nincs szükség semmilyen speciális egyéb kiegészítő készítményre.
 • Ön a kezelés után azonnal visszatérhet mindennapi aktivitásaihoz.
 • Fájdalommal nem jár.
 • A felépülés gyors.
Kinek ajánlott ez a fajta kezelés?

A változó koron átesett nők kezelhetők ezzel az eljárással. Amennyiben önnek súlyos hüvelyszárazsága van először a RenovaLase® kezelés ajánlott, majd ezután, ha esetlegesen egyéb pl. inkontinencia problémái is vannak érdemes folyatni az egyéb kezeléseket.

Milyen életkorban érdemes a kezeléseket elvégeztetni?
Nyilvánvalóan a kezeléseket csak felnőtt nőknek ajánlják. Azt is érdemes tudni, hogy a kor előrehaladtával a szervezet regenerációs képessége csökken, így azok a kezelések, melyek a természetes probléma előtti állapot visszaállítására lettek kifejlesztve idős korban várhatóan kevésbé lesznek hatékonyak. Ezért is ajánljuk az időben elkezdett kezeléseket, mert ez a hatékonyságot jelentősen növeli.
Mikortól számíthatunk eredményre a kezelés után?
Már általában néhány nappal az eljárás után javulhatnak a tünetek, azonban a véglegesen kitűzött kezelési célok és eredmények az első kezelés után 4-5 héttel várhatók. Ennyi idő szükséges a hatások kialakulásához, a kollagén képződés teljesmértékű beindulásához a kezelt területen.
Mennyire tartósak a kezelési eredmények?
 • Irodalmi adatok és a kezelési tapasztalatok alapján a kezelés után 1,5 évig az eredményesség fennmarad. Ezután lassú csökkenést mutat.
 • Az optimális, tartósan jó állapot megőrzéséhez javasoljuk a későbbiekben az évenként egy alkalmas fenntartó kezelést.

Árak

Lézeres nőgyógyászati kezelések

    2024 2023
  Kezelések javasolt száma Ár/alkalom Ár/alkalom
RenovaLase® hüvelyszárazság-kezelés 3 110 000 Ft 110 000 Ft

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Bakó Claudia

Dr. Bakó Claudia

Nőgyógyász

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Czeiner Béla

Dr. Czeiner Béla

Szülész-nőgyógyász

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Diker Binyamin

Dr. Diker Binyamin

Nőgyógyász

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.