Lézeres seprűvéna kezelés

Lézeres seprűvéna kezelés

Lézeres seprűvéna kezelés

A lézeres kezelések ma már rutinszerű eljárások számos érrendszeri elváltozás eltávolítására, beleértve a hemangiomákat (jóindulatú értágulatok), az érrendszeri rendellenességeket, például a „borfoltokat”, a telangiectasiákat, a vénás tócsákat, seprű vagy pókháló vénákat.

A tökéletes vaszkuláris megoldás

A hosszú impulzusú Nd:YAG lézerek tökéletes megoldást kínálnak az érrendszeri elváltozások kezelésére. A Fotona hosszú impulzusú Nd:YAG lézerei 5-6 mm mélységig hatolnak be a bőrbe, lehetővé téve a rendkívül hatékony kezeléseket. Független kutatások azt mutatják, hogy az Nd:YAG lézerekkel kezelt mély hemangiomákban szenvedő betegek több mint 75% -a drámai javulást észlelt. A klinikánkon alkalmazott lézer azon képessége, hogy szelektíven és hatékonyan megcélozza a bőr érrendszereit, azt jelenti, hogy a környező szövetek érintetlenek maradnak.

Biztonságos, hatékony és minimálisan invazív eljárás

Az érrendszeri elváltozások célzott kromofórja (amit a lézerrel megcélzunk) az intravaszkuláris-vérben levő vas tartalmú festékanyag- oxihemoglobin. Így a termikus(hő) károsodás nagyrészt a bőr ereire korlátozódik. A lézerből származó energiát a vénában lévő vér elnyeli, hővé alakítja, és a véna falai ezt követően megsemmisülnek. Más hullámhosszakkal összehasonlítva, amelyek elsősorban a bőr felszíni rétegeit érintik, az Nd:YAG fény az alatta lévő érellátó rendszert is megcélozza, ami fontos a kezelés hosszú távú hatékonyságának biztosításához. Ez a folyamat tökéletesen biztonságos, mivel más egészséges vénák vérrel látják el a kezelt területet, és a szervezet immunrendszere ugyanúgy eltávolítja az elhalt szöveteket, mint egy zúzódás esetén.

Milyen típusai vannak a hajszálér tágulatoknak?

A bőr hajszálereinek kitágulása általában kötőszöveti gyengeség, mely öröklött, vagy hormonális okból jelentkezik (terhesség fogamzásgátlók használata). Nem elhanyagolható tényező a tartós álló, ülő foglalkozás sem. Ezek az elváltozások nem életkorhoz kötötten alakulnak, gyakran már fiatal felnőtt korban megjelennek. Az évek során számuk fokozódik, spontán javulás nem várható. A leggyakoribb megjelenési terület az alsóvégtag és az arc.

Ezen tágulatok lehetnek hajszálerek, pókháló, vagy csillag naevusok.

Egy másik típusú elváltozás az éranyajegy (hemangióma), mely nem más, mint az erek túlburjánzása-az elváltozás jóindulatú.

Milyen eredményre számíthat a seprűvénák lézer-kezelése során?
A lézer kezelés során a hajszálerek a hő hatására lezáródnak, majd a felszívódnak. Mind esztétikailag, mind funkciónálisan jó eredmény várható a kezelés után.
Hogyan zajlik a seprűvénák lézer-kezelése?

A kezelés megkezdését mindig szakorvosi vizsgálat előzi meg, ezen szakorvosi vizsgálat nem csak a hajszálerekre lokalizálódik. A teljes keringési rendszer feltérképezésre kerül. Amennyiben szakorvosunk ezután javasolja a kezelést, akár a vizsgálat után már meg is kezdhető. Szakorvosunk a kezelés részletes menetéről előzetesen felvilágosítást fog adni. 

A klinikánkon alkalmazott FOTONA NdYAG lézer 1064 nm hullámhossza és a szabadalmaztatott VSP technológiája lehetővé teszi, hogy a bőrfelszín megfelelő mélységben a lézer fénye szelektíven az érfalon belül keringő vér festékanyagában (hemoglobinjában) nyelődjön el és melegedjen fel. Ez a folyamat a kezelt érfal károsodását idézi elő, így az érfal összetapad, majd 6-10 nap után felszívódik. A lézer fénye a bőr felsőbb rétegein úgy képes áthatolni, hogy azt nem károsítja, így a beavatkozás nagy biztonsággal, mellékhatás nélkül végezhető. Olyan elváltozások is kezelhetők ezzel a technológiával, mely egyéb, pl. injekciós úgynevezett sclero-terápiával már nem kezelhetők, akár az ér kis mérete, vagy elhelyezkedése miatt. A vastagabb erek esetén nagyobb fényátmérő, hosszabb impulzushossz, nagyobb energia szükséges, ami kissé fájdalmasabb, ezért a kezelés során helyileg jégzselés és léghűtést alkalmazunk.

A kezelést követően javasolt a kompressziós harisnya használata. Általában a 140DEN-es, I. kompressziós fokozatú harisnya viselése elégséges. Ezen kompressziós harisnyák esztétikailag is szépek, nem térnek el a nem kompressziós harisnyáktól küllemben. A kezelés után sétáljon legalább 15-20 percet. Egyébként a mindennapi tevékenység azonnal folytatható.

A 3-5 napig kerüljük a fokozott izzadással járó tevékenységeket, sportolást, szaunázást. 

Közvetlenül a kezelés utáni első pár órában hűtsük, nyugtassuk a kezelt, érzékeny bőrfelszínt jégzselével, termálvizes spray-vel. Használhatunk heparin tartalmú kenőcsöket is néhány napig. Figyeljünk a fokozott fényvédelemre.

Mennyi ideig tart a kezelés?
A kezelendő felszín nagyságától függően 10-40 perc
Mennyi idő a felépülés?
Gyakorlatilag nincs felépülési idő, a kezelés során lezárt, lézeresen feltöredezett erek okozta elszíneződés elfedhető, felszívódásuk 3-6 hétig terjedhet.
Néhány tanács a sikeresebb kezelésért

A kezelés előtt 10 nappal már ne menjen szoláriumba, ne napoztassa a kezelendő bőrfelszínt, A nap okozta átmeneti bőrkárosodás ronthatja a kezelés hatékonyságát. A szőrzet előzetes eltávolítása általában nem szükséges, csak ha nagyon erős a szőrzete.
Kérjük úgy érkezzen a kezelésre, hogy a kezelés napján ne alkalmazzon semmilyen krémet a kezelendő területen.

Tekintettel arra, hogy a hajszálértágulatok esetén mind az örökletes tényezők, mind a hormonális változások, valamint az álló, ülő életmód fokozza az probléma újbóli megjelenését, emiatt a kezelések idővel( 1-2 év) ismétlést igényelhetnek.

Árak

Lézeres seprűvéna-kezelés

  2024 2023
Lézeres seprűvéna-kezelés
(Szakorvosi vizsgálatot követő javallatra.)
46 400 Ft 45 000 Ft

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Forgács Sándor

Dr. Forgács Sándor

Sebész, érsebész,  igazgatósági tag

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.