Lézeres seprűvéna kezelés

bely zsuzsanna

Lézeres seprűvéna kezelés

A lézeres kezelések ma már rutinszerű eljárások számos érrendszeri elváltozás eltávolítására, beleértve a hemangiomákat (jóindulatú értágulatok), az érrendszeri rendellenességeket, például a „borfoltokat”, a telangiectasiákat, a vénás tócsákat, seprű vagy pókháló vénákat.

A tökéletes vaszkuláris megoldás

A hosszú impulzusú Nd:YAG lézerek tökéletes megoldást kínálnak az érrendszeri elváltozások kezelésére. A Fotona hosszú impulzusú Nd:YAG lézerei 5-6 mm mélységig hatolnak be a bőrbe, lehetővé téve a rendkívül hatékony kezeléseket. Független kutatások azt mutatják, hogy az Nd:YAG lézerekkel kezelt mély hemangiomákban szenvedő betegek több mint 75% -a drámai javulást észlelt. A klinikánkon alkalmazott lézer azon képessége, hogy szelektíven és hatékonyan megcélozza a bőr érrendszereit, azt jelenti, hogy a környező szövetek érintetlenek maradnak.

Biztonságos, hatékony és minimálisan invazív eljárás

Az érrendszeri elváltozások célzott kromofórja (amit a lézerrel megcélzunk) az intravaszkuláris-vérben levő vas tartalmú festékanyag- oxihemoglobin. Így a termikus(hő) károsodás nagyrészt a bőr ereire korlátozódik. A lézerből származó energiát a vénában lévő vér elnyeli, hővé alakítja, és a véna falai ezt követően megsemmisülnek. Más hullámhosszakkal összehasonlítva, amelyek elsősorban a bőr felszíni rétegeit érintik, az Nd:YAG fény az alatta lévő érellátó rendszert is megcélozza, ami fontos a kezelés hosszú távú hatékonyságának biztosításához. Ez a folyamat tökéletesen biztonságos, mivel más egészséges vénák vérrel látják el a kezelt területet, és a szervezet immunrendszere ugyanúgy eltávolítja az elhalt szöveteket, mint egy zúzódás esetén.

Milyen típusai vannak a hajszálér tágulatoknak?

A bőr hajszálereinek kitágulása általában kötőszöveti gyengeség, mely öröklött, vagy hormonális okból jelentkezik (terhesség fogamzásgátlók használata). Nem elhanyagolható tényező a tartós álló, ülő foglalkozás sem. Ezek az elváltozások nem életkorhoz kötötten alakulnak, gyakran már fiatal felnőtt korban megjelennek. Az évek során számuk fokozódik, spontán javulás nem várható. A leggyakoribb megjelenési terület az alsóvégtag és az arc.

Ezen tágulatok lehetnek hajszálerek, pókháló, vagy csillag naevusok.

Egy másik típusú elváltozás az éranyajegy (hemangióma), mely nem más, mint az erek túlburjánzása-az elváltozás jóindulatú.

Milyen eredményre számíthat a seprűvénák lézer-kezelése során?
A lézer kezelés során a hajszálerek a hő hatására lezáródnak, majd a felszívódnak. Mind esztétikailag, mind funkciónálisan jó eredmény várható a kezelés után.
Hogyan zajlik a seprűvénák lézer-kezelése?

A kezelés megkezdését mindig szakorvosi vizsgálat előzi meg, ezen szakorvosi vizsgálat nem csak a hajszálerekre lokalizálódik. A teljes keringési rendszer feltérképezésre kerül. Amennyiben szakorvosunk ezután javasolja a kezelést, akár a vizsgálat után már meg is kezdhető. Szakorvosunk a kezelés részletes menetéről előzetesen felvilágosítást fog adni. 

A klinikánkon alkalmazott FOTONA NdYAG lézer 1064 nm hullámhossza és a szabadalmaztatott VSP technológiája lehetővé teszi, hogy a bőrfelszín megfelelő mélységben a lézer fénye szelektíven az érfalon belül keringő vér festékanyagában (hemoglobinjában) nyelődjön el és melegedjen fel. Ez a folyamat a kezelt érfal károsodását idézi elő, így az érfal összetapad, majd 6-10 nap után felszívódik. A lézer fénye a bőr felsőbb rétegein úgy képes áthatolni, hogy azt nem károsítja, így a beavatkozás nagy biztonsággal, mellékhatás nélkül végezhető. Olyan elváltozások is kezelhetők ezzel a technológiával, mely egyéb, pl. injekciós úgynevezett sclero-terápiával már nem kezelhetők, akár az ér kis mérete, vagy elhelyezkedése miatt. A vastagabb erek esetén nagyobb fényátmérő, hosszabb impulzushossz, nagyobb energia szükséges, ami kissé fájdalmasabb, ezért a kezelés során helyileg jégzselés és léghűtést alkalmazunk.

A kezelést követően javasolt a kompressziós harisnya használata. Általában a 140DEN-es, I. kompressziós fokozatú harisnya viselése elégséges. Ezen kompressziós harisnyák esztétikailag is szépek, nem térnek el a nem kompressziós harisnyáktól küllemben. A kezelés után sétáljon legalább 15-20 percet. Egyébként a mindennapi tevékenység azonnal folytatható.

A 3-5 napig kerüljük a fokozott izzadással járó tevékenységeket, sportolást, szaunázást. 

Közvetlenül a kezelés utáni első pár órában hűtsük, nyugtassuk a kezelt, érzékeny bőrfelszínt jégzselével, termálvizes spray-vel. Használhatunk heparin tartalmú kenőcsöket is néhány napig. Figyeljünk a fokozott fényvédelemre.

Mennyi ideig tart a kezelés?
A kezelendő felszín nagyságától függően 10-40 perc
Mennyi idő a felépülés?
Gyakorlatilag nincs felépülési idő, a kezelés során lezárt, lézeresen feltöredezett erek okozta elszíneződés elfedhető, felszívódásuk 3-6 hétig terjedhet.
Néhány tanács a sikeresebb kezelésért

A kezelés előtt 10 nappal már ne menjen szoláriumba, ne napoztassa a kezelendő bőrfelszínt, A nap okozta átmeneti bőrkárosodás ronthatja a kezelés hatékonyságát. A szőrzet előzetes eltávolítása általában nem szükséges, csak ha nagyon erős a szőrzete.
Kérjük úgy érkezzen a kezelésre, hogy a kezelés napján ne alkalmazzon semmilyen krémet a kezelendő területen.

Tekintettel arra, hogy a hajszálértágulatok esetén mind az örökletes tényezők, mind a hormonális változások, valamint az álló, ülő életmód fokozza az probléma újbóli megjelenését, emiatt a kezelések idővel( 1-2 év) ismétlést igényelhetnek.

Árak

Lézeres seprűvéna-kezelés

Lézeres seprűvéna-kezelés
(Szakorvosi vizsgálatot követő javallatra.)
45 000 Ft

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Dr. Forgács Sándor

Dr. Forgács Sándor

Sebész, érsebész,  igazgatósági tag

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.

Cookie-kat használunk
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy szélesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóinknak.