Ortopédia

Ortopédia

Ortopédia

Ortopédia az öröklött- és szerzett mozgásszervi, váz és izomrendszeri betegségek szakterülete. A gyógyításhoz konzervatív (nem műtéti) és műtéti eljárásokat is alkalmaz. A mozgató szervrendszer testünk egyik legnagyobb szervrendszere, melynek “olajozott” működése elengedhetetlen ahhoz, hogy helyt álljunk a mindennapokban és jó legyen a közérzetünk. Azon ritka szervrendszerek egyike, melynek működését nagyban tudjuk akaratunkkal is befolyásolni és irányítani. 

A törzsfejlődés során teljesen megváltozott az életmódunk. Bizonyos szervek pl. alsóvégtag izületei, gerinc teljesen más terhelésnek van kitéve, mint régen.

Azzal, hogy nagyon sok ember mozgásszegény életmódot él (és tartósan ül a számítógép előtt), olyan új mozgásszervi kórképek kerültek előtérbe, amik mindenképpen megoldásra várnak. Emellett persze a mozgató szervrendszer túlterhelése is ép úgy gondot okozhat, mintha szervezetünk nem kap elég terhelést. Ennek megfelelően számos olyan betegség, elváltozás alakulhat ki, mely fájdalommal, mozgáskorlátozással, esetleg deformitással jár. Nem kell megvárni, amíg a mozgás beszűkül, fájdalmassá válik és a mindennapi életet megkeseríti. Ezen egészségügyi problémák kezelésére nyújt megoldást az ortopéd szakorvos.

MIKOR FORDULJUNK ORTOPÉD SZAKORVOSHOZ?

Az ortopédiai vizsgálatot konzervatív és műtéti kezelésekben is járatos ortopéd sebész szakorvos végzi, minden olyan mozgásszervi betegség, panasz esetén, mely régebbi sérüléshez, ízületi kopáshoz, túleröltetéshez köthető. Ezek az elváltozások fájdalmat, duzzanatot, mozgásbeszűkülést, deformitást okoznak.

Ízületek kopásos betegsége ((osteoartrózis) pl.:

 • csípő artrózis
 • térd artrózis
 • boka artrózis

Ízületi porc bántalmai (chondropathia)

 • ízületi porc felpuhulása
 • ízületi porc sérülése (osteochondralis laesio)

Láb bántalmai

 • lúdtalp
 • kivájt láb
 • kalapácsujj
 • hallux valgus
 • "bütyök"
 • korábbi sérülések/törések után kialakult deformitások
 • sarok körüli panaszok (Haglund sarok, sarkantyú)
 • Achilles ín eltérései
 • sántítás

Boka-, térd-, csípő-, vállpanaszok

 • akut és krónikus sérülések
 • instabilitás
 • fájdalom
 • duzzanat
 • mozgásbeszűkülés

Izmok-, ínak-, szalagok bántalmai

 • ínhüvely gyulladás
 • enthesopathiak (ínak tapadása körüli fájdalmak: tenisz könyök, golf könyök, ugró térd …)
 • Myofascialis triggerpontok (helyi és kisugárzó fájdalmat okozó görcsös izomcsomók)

Gerinc betegségek

 • Veleszületett és szerzett gerincdeformitások
 • Tartási problémák
 • Gerincfájdalmak pl. isiász

Amennyiben nem konkrét, meghatározott testtájékot érintő panaszai vannak, hanem panaszai egyszerre több helyen jelentkeztek,(pl: testszerte jelentkező fájdalom, több ízületi gyulladás stb) inkább reumatológiai vizsgálat javasolt.

MI TÖRTÉNIK AZ ORTOPÉDIAI VIZSGÁLAT SORÁN?

Az ortopédiai vizsgálat során a beteg elmondja panaszait, szükség esetén az orvos további panaszorientált kérdéseket tesz fel. Ezt követően a panaszos testrész vizsgálata következik megtekintéssel, tapintással, speciális tesztek vagy műfogások alkalmazásával. A fizikális vizsgálat eredményétől függően az orvos megállapítja, hogy szükség van-e további vizsgálatokra (képalkotó vizsgálatok-röntgen, izületi UH, MR, vérvétel, radioizotópos vizsgálat stb). A felállított diagnosis fényében javaslatot tesz a kezelésre.

Klinikánkon a megalapozott diagnózis felállításához szükséges digitális röntgen-, és izületi ultrahangvizsgálatok azonnal, vagy rövid előjegyzési határidővel elvégezhetők.

MILYEN KÉSZÜLÉKEKET HASZNÁLNAK A MEDOC EGÉSZSÉGKÖZPONTBAN TERÁPIÁRA?
A svájci Storz Medical legkorszerűbb, prémium kategóriás DUOLITH® SD1 T-TOP »F-SW ultra« fókuszált-, és MASTERPULS® MP100 »ultra« radiális kezelő fejjel és különböző applikátorokkal ellátott lökéshullám terápiás készülékeit használjuk a leghatékonyabb kezelések és a gyorsabb gyógyulás érdekében. Az ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) használata forradalmian megváltoztatta a klinikai szakemberek szemléletét a lágyszöveti sérülések kezelését illetően. Azokban az esetekben, melyben a páciens állapotát nem javította a hagyományos fizioterápia vagy más konvencionális beavatkozások, a testen kívüli lökéshullám terápia bizonyította hatékonyságát az invazív sebészeti beavatkozások egyetlen és hatékony alternatívájaként.
TUDNIVALÓK, ELŐKÉSZÜLETEK A VIZSGÁLAT ELŐTT

Az ortopédiai vizsgálat elvégzéséhez a panaszos testrészt szabaddá kell tenni, tehát érdemes olyan ruházatban érkezni, mely könnyen le- és felvehető. Amennyiben a vizsgálat fókuszában lévő panaszok miatt történtek már korábban is vizsgálatok, azok eredményeit hozza magával. Képalkotó vizsgálatok esetében mind a leletet, mind a képanyagot hozza magával.

Klinikánk teljes területe akadálymentesített, így minden mozgásában korlátozott páciens könnyen tud közlekedni. Természetesen, ha kísérővel érkezik és segítségre van szüksége, erre is van mód intézetünkben.

Árak

Ortopédia

  2024 2023
Ortopédiai szakorvosi vizsgálat 32 500 Ft 29 500 Ft
Ortopédiai kontrolvizsgálat (3 hónapon belül) 25 800 Ft 23 500 Ft
Ortopédiai leletmegbeszélés 25 800 Ft 23 500 Ft
Orvosi vizsgálatot kiegészítő árak
Injekció beadása izomba vagy ízületbe 10 900 Ft 9 900 Ft
Kollagénterápia - első alkalom 21 500 Ft (/ampulla) 17 500 Ft (/ampulla)
Kollagénterápia - további alkalmak 15 000 Ft (/ampulla) 11 000 Ft (/ampulla)
Hyaluronsavas ízületi injekció beadása
(Reviscon Mono - az ár a gyógyszer költségét is tartalmazza.)
62 500 Ft 57 000 Ft
Tape kezelés 9 300 Ft 8 500 Ft
Egyéb szolgáltatások 
Lökéshullám-terápia
  Radiális lökéshullám-terápiás kezelés - további alkalmak (Szakasszisztens által végezve) 15 700 Ft 14 300 Ft
  Radiális lökéshullám-terápiás kezelés 2 régióra - további alkalmak (Szakasszisztens által végezve) 18 600 Ft 17 000 Ft
  Radiális lökéshullám-terápiás kezelés - 5 alkalmas bérlet (Szakasszisztens által végezve) 68 000 Ft 62 000 Ft
  Radiális lökéshullám-terápiás kezelés 2 régióra - 5 alkalmas bérlet (Szakasszisztens által végezve) 83 900 Ft 76 500 Ft

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.