Foglalkozás egészségügy

Foglalkozás egészségügy

Foglalkozás-egészségügy

A munkavállalók foglalkoztatására vonatkozó 1993. évi XCIII. Törvény értelmében, illetve a 89/1995. Kormányrendeletben, a 27/1995. (VII.25.) NM. Rendeletben, valamint a 33/1998. (VI.24.) Nm rendeletben meghatározott feltételek szerint a cégek valamennyi dolgozója számára kötelező a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat biztosítása.

Ezt a kötelezően elvégzendő vizsgálatot (azaz a munkaköri alkalmassági vizsgálatok előzetes, időszakos, soron kívüli és záró jellegű vizsgálatait) és a későbbiekben részletezésre kerülő kötelezettség vállalást kínálja a Medoc Egészségközpont kedvező feltételekkel az Ön dolgozói számára is.

A szolgálat ellátása során vállaljuk, hogy a külön jogszabályban, valamint a mindenkor érvényes Munkavédelmi Szabályzatban meghatározott munkaköri alkalmassági (ideértve az előzetes-, időszakos-, a soron kívüli, és a záró) vizsgálatokat elvégezzük, és kezdeményezzük az ehhez szükséges szakorvosi vizsgálatokat. A szükséges, egyéb szakorvosi vizsgálatok klinikánkon teljes körűen elérhetők.

A munkaköri alkalmassági vizsgálat során, elbíráljuk a munkát végző személynél a munkavégzésből és a munkakörnyezetből eredő terhelés által okozott igénybevétel veszélyezteti-e az egészségét, testi épségét, illetve hogy befolyásolja-e kedvezőtlenül egészségi állapotát. Eleget teszünk a foglalkozás-egészségüggyel kapcsolatos valamennyi jelentési kötelezettségnek /hatóságok/, és rendelkezünk a jogszabályokban előírt formanyomtatványokkal.

TEVÉKENYSÉGEK

 • Elvégezzük a vonatkozó jogszabályok által előírt védőoltásokkal kapcsolatos kötelezettségek lebonyolítását, továbbá vezetjük az előírás szerinti nyilvántartást. Az oltóanyaggal kapcsolatos költségeket minden alkalommal előre egyeztetjük.
 • A foglalkozási megbetegedések, fokozott expozíciós esetek gyanújának tisztázásához szükséges vizsgálatokat elvégezzük, az előírt hatósági bejelentéseket megtesszük.
 • Biztosítjuk a cégnél a dolgozók részére az elsősegély oktatást igény esetén.
 • Elvégezzük a munkakörülmények és a munkavégzés egészségkárosító hatásainak írásban dokumentált vizsgálatát éves gyakorisággal.
 • Előírásszerűen vezetjük a dolgozók foglalkozás-egészségügyi nyilvántartását, és 1 fő kapcsolattartót nevezünk ki a rendszeres adatszolgáltatásra. (havi szintű elektronikus kapcsolattartás a vizsgált személyekről és az esedékessé váló vizsgálatokról, egyéb egyeztetésre szoruló dolgokról, felmerülő igényekről)
 • Vállaljuk, hogy közreműködünk a foglalkozás-egészségügy, – fiziológiai, – ergonómiai, – higiéniás feladatok ellátásában, egyéni védőeszközökkel kapcsolatos tanácsadást tartunk és javaslatot teszünk a munkavállalók egészségvédelme érdekében.
 • Közreműködünk a munkáltató katasztrófa megelőző, elhárító, felszámoló és az előidézett károsodások rehabilitációs tervének kidolgozásában.
 • A szerződéskötés után az alkalmazottak jelenlegi egészségügyi kategóriába való besorolását felülbíráljuk.

Kérjen cégére szabott foglalkozás egészségügyi árajánlatot az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

MIKOR FORDULJUNK FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGYI ORVOSHOZ?

A munkavállaló számára a munkaadója jelzi mikor menjen az évenkénti foglalkozás-egészségügyi vizsgálatra.

MI TÖRTÉNIK A SZAKORVOSI VIZSGÁLAT ALATT?
 • Anamnézis/kórtörténet felvétele
 • Korábbi orvosi dokumentumokak átnézése, kérjük hozza magával a páciens!
 • Fizikális vizsgálat az anamnézist követően (attól függ milyen vizsgálat, hogy az egyes cégek mit kértek, vagy az illető milyen munkakörben dolgozik)
TUDNIVALÓK A VIZSGÁLAT ELŐTT
Akinek van friss lelete, vagy nagyobb betegség miatt zárójelentése, illetve szemüvege van - akár olvasáshoz, akár távollátáshoz - kérjük hozza magával a vizsgálatra.

Árak

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Győri Beáta

Dr. Győri Beáta

Foglalkozás-egészségügyi és belgyógyász

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Koch Bernadett

Dr. Koch Bernadett

Foglalkozás-egészségügy

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Lőczi Zsuzsanna

Dr. Lőczi Zsuzsanna

Fogalkozás-egészségügy

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Móritz Hajnalka

Dr. Móritz Hajnalka

Foglalkozás-egészségügy

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.