Onkológia

Onkológia

Onkológiai tanácsadás

Tények, ami mellett nem mehetünk el:

Magyarország sajnos még mindig vezető pozícióban van a világon a rosszindulatú elváltozások elfordulásának és halálozásának gyakoriságában.

Mivel foglalkozik az onkológia tudománya?

Az onkológia a testben és a testen megjelenő kóros szövetszaporulatokkal-daganatokkal foglalkozó tudomány. Ezen elváltozások szövettani besorolásuk és viselkedésük alapján lehetnek jó vagy rosszindulatúak.
Nagyon sokakban él az a tévhit miszerint, ha valakinek rosszindulatú daganata van, akkor limitáltak az életkilátásai.

Ez nem így van!

A modern onkológia célja, hogy az ilyen típusú betegségeket kezelje, lehetőség szerint meggyógyítsa, vagy jó életminőség mellett krónikus folyamattá alakítsa/ szelídítse. A megelőzés, valamint az időben és rendszeresen elvégzett szűrővizsgálatok jelentőségét nem győzzük hangsúlyozni.
A korai stádiumban felfedezett, akár tünetmentes betegség esetén az gyógyulási esélyek és az életkilátások hatványozottan megnőnek. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb komplex kezelést kapja meg a beteg, csapatmunka szükséges. A kezelés folyamatáról egy multidiszciplináris - több szakember által alkotott - csapat, az un. onkoteam dönt. (Klinikánkon jelenleg nem működik ilyen onkoteam) A képalkotó diagnózistól, a szövettani vizsgálatig, az esetleges műtéttől, a további onkológia kezelésekig, valamint az egyéb szakemberek által nyújtott segítségig (pl. pszichológus, gyógytornász, táplálkozási szakember) nagyon hosszú az út. Aki ezt az komplex folyamatot átlátja és a beteget kíséri az úton az az onkológus. Daganatos betegség esetén meghatározó az onkológus személye és szaktudása.

Klinikánk onkológusa tanácsadó és konzultációs jelleggel áll az Ön és hozzátartozója rendelkezésére.

Mit jelent az onkológia tanácsadás és konzultáció?

Ahhoz, hogy az onkológus megalapozott véleményt alkosson, és tanácsot tudjon adni, fontos a személyes beszélgetés és elengedhetetlen az orvosi dokumentációk részletes átnézése és elemzése. Fentiek nélkül csak részleges véleményezés lehetséges.
Onkológus szakorvosunk miután meghallgatta mindazt, amit a páciens vagy hozzátartozója fontosnak talál elmondani, átnézi a teljes előzetes dokumentációt (képalkotó leletek pl. CT, MR, egyéb vizsgálati leletek pl. gyomor, vastagbél tükrözés eredménye, szövettani leletek, molekuláris diagnosztikai leletek, onkoteam vélemény, kezelések során kapott zárójelentések) - Kérjük minden alkalommal hozza magával ezeket!

 • Ezt követően válaszol a feltett kérdésekre, illetve elmondja a javaslatait.
 • Szükség esetén fizikális vizsgálatot is végez, vagy további vizsgálatokat javasol.
 • Elmagyarázza, amennyiben igény van rá a betegség lényegét, kimenetelét, stádiumait, kezelési lehetőségeket és annak hatásai, mellékhatásait.
 • A felmerülő kérdésekre (nincs rossz kérdés!) megfelelő, szakmailag megalapozott választ ad,
 • Életvezetési tanácsokkal is ellátja Önt, vagy hozzátartozóját.

Ezen tanácsok arra fókuszálnak, hogy Ön vagy hozzátartozója a lehető legnagyobb biztonság mellett a lehető legjobb életminőségben járja végig az utat a kezelések során.

Onkológusunkat komplex szemléletmód jellemzi, nem betegséget, hanem a beteg embert gyógyítja. Szemlélete integratív megközelítésű, amely szerint fontos az évezredes tudások, valamint a harmadik évezred életmódkutatásait beépíteni mind a rákbetegségek megelőzésébe mind a gyógyításába a zajló onkológiai kezelések mellé, illetve az esetleges visszaesés megelőzésébe is.

Kinek ajánlott az onkológia konzultáció?
 • Mindazon betegeknél, ahol frissen került felfedezésre valamilyen daganat gyanús elváltozás, vagy már a diagnózis alapján bizonyított a daganatos betegség
 • Onkológia kezelés előtt állnak, vagy éppen zajlik a kezelés
 • Kezelések lezajlása után tartósan gondozott betegként
 • Állapotrosszabbodás esetén, ha az onkoterápiás kezelések már nem vezetnek eredményre, és csak úgynevezett. tüneti kezelés jön szóba. (fájdalom, gyengeség, étvágytalanság, emésztési panaszok...)
 • Ha kísérni, gondozni szeretnénk végstádiumú rákbeteg hozzátartozónkat.
 • Családban halmozottan előforduló daganatos betegségek esetén, ha tanácsadás szükségessége merül fel egyébként panasz és tünetmentes esetben is
 • Megelőzési lehetőségekkel kapcsolatos kérdések esetén

Onkológiai konzultációra klinikánkon felnőtt-18 éven felüli betegeknek van lehetősége. Klinikánk gyermekonkológia konzultációt nem végez.

Mely daganattípusok esetén fordulhat hozzánk?

Klinikánkon az úgynevezett szolid daganatos betegségek onkológiai konzultációjára van lehetőség. Vér és vérképzőszervi elváltozások a hematológia tárgykörét képezi.

Onkológus szakorvosunk kiemelten foglalkozik emlő, emésztőszervi-gyomor, vastag és végbél, hasnyálmirigy, máj - epeúti daganatos betegekkel. Egy-egy speciális terület pl. tüdődaganatok, vagy urológia daganatok egyéb specialistákhoz tartoznak. Ezen esetekben csak általános, daganattal kapcsolatos tanácsadás történik intézetünkben.

A leggyakoribb szolid daganatok
 • Emlő
 • Emésztőszervi-gyomor, vastag és végbél
 • Hasnyálmirigy
 • Máj és epeúti
 • Tüdőrák
 • Urológiai (prosztata, hólyag)
 • Nőgyógyászati (petefészek, méhszáj, méhtest)
 • Természetesen ezen gyakori daganatok mellett, nagyon sok egyéb más, ritkábban előforduló, bármely szervet érintő daganat is előfordulhat.

Abban az esetben, ha nem tud személyesen megjelenni a szakrendelésen, kérjük, hogy hozzátartozója hozza magával a "Meghatalmazás páciens helyett történő részvételre szakrendelésen" nyomtatványt kitöltve, aláírva, melyet ide kattintva tud letölteni.

A konzultáció végén írásos összefoglalót kap a megbeszéltekről, javaslatokról.

Árak

Onkológia

  2024 2023
Onkológiai szakorvosi konzultáció 32 500 Ft 31 500 Ft
Onkológiai konzultáció - további alkalom 26 900 Ft 24 500 Ft

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.