Sebészet

Sebészet

Sebészet

A Medoc Egészségközpont megújulása óta folyamatosan bővíti az ellátási szakterületeit a páciensek igényeinek megfelelően. Ezt igazolja az is, hogy sebészeti konzultációs szakrendelés mellett elindítottuk a végbél sebészeti/proktológiai, valamint a kis, ambuláns sebészeti beavatkozásainkat is. Évek óta nagy számban végzünk korszerű,egyedi eszközeinkkel komplex emlődiagnosztikát, bőrgyógyászati szűrést, illetve menedzserszűrést. Kézenfekvő, hogy szakrendelési palettánkat kiegészítsük az ehhez szorosan kapcsolódó sebészeti konzultációval és szükség szerint ambuláns sebészeti beavatkozásokkal is.

Sebészeti konzultációs tevékenységünk célja a megfelelő kezelési metódusok kiválasztása a rendelkezésre álló dokumentációk alapján, illetőleg amennyiben szükséges további vizsgálatok javaslata.

Mi tartozik a sebészet tárgykörébe?

A sebészet napjainkban a hasfal és a hasüregi szervek elváltozásainak műtéti kezelését foglalja magában, de ebbe a fogalomkörbe tartozik a pajzsmirigy és az emlő elváltozásainak műtéti gyógyítása is. A sebészeten belül egy speciális terület – a proktológia - foglalkozik a végbéltáji panaszok kezelésével. . Ezen esetekben nem biztos, hogy a műtét az elsődlegesen választandó eljárás, állapottól és elváltozástól függően ambuláns beavatkozás is szóba jöhet.

Mindenkiben, aki orvoshoz fordul - akár csak vérnyomásmérés miatt is - van egy belső feszültség. Különösen érvényes ez a sebészetre, ahol az igazolt vagy még nem igazolt betegség, a műtét lehetősége, az altatás gondolata, a műtét utáni fájdalom nagysága, a rosszindulatúság foglalkoztatja a pácienseket. A konzultáció során lehetőség nyílik arra, hogy a páciensek választ kaphassanak a kérdéseikre. Sok kétely a személyes találkozás során megmagyarázható, jelentős részük feloldható. A sebészeti konzultációs szakrendelés szerves része a panaszok és a leletek (ha van) megbeszélése, értékelése és a fizikális (tapintási) vizsgálat, szükség esetén további vizsgálatok indikálása.

MIKOR FORDULJUNK SEBÉSZHEZ?
 • Ha valamilyen hasfali vagy hasüregi szervi elváltozás igazolódik a megelőző vizsgálatok alapján és nagy valószínűséggel ez csak műtéttel gyógyítható (epekövesség, hasfali-, köldök- és lágyéksérv)
 • Ha ugyan előzetes vizsgálatok még nem történtek, de a hasi panaszok a sebészeti megoldás lehetőségét vetik fel (a tapintási vizsgálat a konzultáció szerves része, hasi ultrahang és laboratóriumi vérvétel a klinikán megoldható),
 • Ha a páciens kezelőorvosa sebészeti szakvizsgálatot javasol
 • Bőr- és bőr alatti szövetek elváltozásai
 • Diagnosztikus nyirokcsomó eltávolítás
 • Pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy betegségei
 • Emlő jó- és rosszindulatú daganataival kapcsolatos sebészeti konzultáció
 • Végbéltáji panaszok (váladékozás, aranyér)

A fent felsorolt elváltozások kivizsgálásához szükséges diagnosztikus háttér -ultrahang, laboratóriumi vizsgálatok, célzott mintavétel - esetleges kórszövettani vizsgálat - klinikánkon rendelkezésre áll.

 MI TÖRTÉNIK A SEBÉSZETI SZAKORVOSI VIZSGÁLAT SORÁN?

A beutaló nélkül érkező pácienseink sebészeti szakmai konzultáción, illetve sebészeti szakvizsgálaton tudnak részt venni.

 • Ha az illető páciensnek már vannak előzetes kivizsgálási leletei (labor, ultrahang, CT, MR, egyéb képalkotó, társszakmák konzultációs kérései), akkor a leletek/orvosi dokumentációk és az ehhez kapcsolódó panaszok értékelése történik.
 • Amennyiben szükséges, sebészeti (műtéti) javaslattal ellátjuk. Azon esetekben amennyiben a páciensnek vannak panaszai, illetőleg tapintott valami elváltozást a testének bármely területén (nyak, mellkas, has, hát, végtagi régiók) a részletes anamnézis felvétel után megtörténik a teljes fizikális vizsgálat, kiemelt figyelmet fordítva a panaszos régióra.
 • Amennyiben a hozott leletek, képalkotók és a fizikális vizsgálat alapján a megoldás sebészeti jellegű, akkor a részletes vélemény leírásával párhuzamosan a beteggel megbeszéljük a teendőket. Kialakítunk egy kezelési tervet, mely a Magyar Sebész társaság szakmai irányelvére alapul.
 • Ha a betegség konzervatív kezeléssel teljes mértékben kezelhető és megfelelő életminőség biztosítható, akkor ezt tartjuk szem előtt. Amennyiben további progresszivitású ellátás szükséges (diagnosztikai, műtéti), akkor tanácsot adunk arra vonatkozólag, hogy hova forduljon a következő ellátási szintre.

Amennyiben az elváltozás ambuláns beavatkozásként elvégezhető, lehetőség van ezt a Medoc Egészségközpontban is elvégeztetni. Klinikánkon nincs lehetőség több napos ápolást igénylő sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Az ambuláns és egynapos sebészet műveléséhez javasolt ajánlások összefoglalása:

 • Ambuláns sebészi beavatkozáson olyan diagnosztikus és/vagy terápiás sebészi jellegű tevékenységet értünk, amely után a páciens fekvőbeteg intézeti ellátást nem igényel, a beavatkozást követően szükséges és elegendő megfigyelés után otthonába bocsátható.
 • Egynapos sebészeti beavatkozáson olyan diagnosztikus és/vagy terápiás sebészi jellegű tevékenységet értünk, amelyet követően a beteg néhány órás szakfelügyeletet igényel, melyet egy ezen célra kialakított fektetőben tölt. A megfigyelési idő nem haladja meg a 24 órát.

 

Milyen beavatkozások, ambuláns (műtőt nem igénylő, helyi érzéstelenítésben elvégezhető) műtétek végzése történik klinikánkon?

Általános sebészet:

 • Bőr, bőr alatti szövetek( pl. festékes anyajegy, zsír, kásadaganat) kimetszése
 • Köröm eltávolítás, köröm ékreszekció
 • Bőrfüggelék kimetszése
 • Bőrheg, bőrelváltozás kimetszése
 • Bőrvarrat
 • Fertőzött seb ellátása
 • Sebkötözés
 • Tampon, csík behelyezés, eltávolítás

Proktológiai sebészet:

 • Fissura (végbél nyálkahártya berepedés) kezelés
 • Aranyér ignipunkció
 • Betrombotizált aranyér megnyitása
 • Aranyér gyűrűzés
 • Végbél/anus nyálkahártya előreesés /prolapsus kimetszése
 • Végbél körüli/Perianalis condyloma kauterizációja, kimetszése
 • Anoscopia
 • Rectoscopia merev eszközzel
 • Rectoscopos polyp eltávolítás
TUDNIVALÓK, ELŐKÉSZÜLETEK A VIZSGÁLAT ELŐTT

A páciens minden gyógyszerét beveheti a vizsgálat napján is. Sebészeti konzíliumra nem szükséges éhgyomorra jönni. jönni. Hasznos, ha az adott problémára vonatkozó leleteit elhozza magával. Minden esetben - amennyiben volt műtéti beavatkozás – kórházi zárójelentést és esetleges konzíliumok eredményeit hozza magával. Amennyiben hasi ultrahang vagy egyéb vizsgálat szükségessége merülne fel a sebészeti megbeszélés kapcsán, abban az esetben az adott vizsgálatra érkezés feltételeiről tájékoztatást adunk.

Árak

Sebészet

  2024 2023
Sebészeti szakorvosi vizsgálat 32 500 Ft 29 500 Ft
Sebészeti konzultáció / leletmegbeszélés 25 800 Ft  
Minden további konzultációs alkalom 25 800 Ft 23 500 Ft
Sebészeti (egynapos) műtét előtti szakorvosi vizsgálat 32 500 Ft 29 500 Ft
Varratszedés 9 300 Ft 8 500 Ft
Bőr- vagy bőr alatti elváltozás kimetszése helyi érzéstelenítésben:
Sebészeti szakorvosi vizsgálat és beavatkozás együtt (Legfeljebb 1 kimetszés)  57 600 Ft 52 500 Ft
Anyajegy, jóindulatú bőrdaganat kimetszése - első kimetszés (külön időpont esetén) 41 700 Ft 38 000 Ft
Anyajegy, jóindulatú bőrdaganat kimetszése - minden további kimetszés (külön időpont esetén) 27 400 Ft 25 000 Ft
Zsírmirigy / faggyúmirigy eltávolítás - darabonként (külön időpont esetén) 45 400 Ft 35 000 Ft
Nagy méretű zsírmirigy / faggyúmirigy eltávolítás - darabonként (külön időpont esetén) 55 400 Ft -
Benőtt köröm sebészeti kezelése (külön időpont esetén) 39 000 Ft 28 000 Ft
Szövettani vizsgálat - 1. minta 23 000 Ft 21 000 Ft
Szövettani vizsgálat - további minták 16 500 Ft 15 000 Ft

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Dr. Tillmann Zsolt

Dr. Tillmann Zsolt

Plasztikai sebész

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Bencz László

Dr. Bencz László

Sebész, proktológus

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Forgács Sándor

Dr. Forgács Sándor

Sebész, érsebész,  igazgatósági tag

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Bertha László

Dr. Bertha László

Sebész, proktológus

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.