Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Forgács Sándor

Dr. Forgács Sándor

Sebész, érsebész, igazgatósági tag

Diplomáját a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte 1995-ben. Sebészetből 2000-ben tett kiválóan megfelelt értékelésű szakvizsgát. Érsebészetből szintén kiválóan megfelelt szakvizsgát tett, és szakképesítést szerzett 2003-ban. Fő területe az artériás és vénás típusú érbetegségek diagnosztikája, kezelése, gondozása. Ezzel együtt nagy gyakorlata van a visszerek injekciós kezelésében, az úgynevezett scleroterápia eljárásban valamint a lézeres seprűvéna kezelésekben is.

Kiemelten foglalkozik a diabéteszes láb gondozásával, így cukorbetegek is fordulhatnak hozzá lábtáji panaszok kapcsán, de szűrő jelleggel is érdemes felkeresni. Lábszárfekélyes betegek diagnosztikája és kezelése is a fő tevékenységi köréhez tartozik, ahogy a nyirokkeringési zavarok is (vastag láb, kéz szindróma).


Ezen tevékenységi körökön túl különböző lézeres esztétikai kezeléseket is nagy rutinnal végez (arc és testkezelések, valamint lézeres seprűvéna kezelés)

„Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról, hogy megtanulunk táncolni az esőben” (Frieda Norries)

Tanulmányok, szakmai tapasztalatok

1995 – POTE, általános orvosi kar, summa cum laude
2000 – általános sebészet szakvizsga, kiválóan megfelelt
2003 – érsebészeti szakvizsga, kiválóan megfelelt
Több, mint 10 évig a Pécsi Érsebészet Tanszéken érsebész szakorvosként dolgozott, ahol széleskörű tudományos tevékenységet is folytatott, több könyv és könyvfejezet társszerzője, valamint tudományos konferencia előadója.
2000. óta magánorvosi praxist visz 

Vizsgálatok, specialitások, preferált részterületek:

  • Teljeskörű ambuláns artériás/vénás diagnosztika

  • Visszerek helyi kezelése-injekciós kezelések-scleroterápia, lézeres seprűvéna kezelések

  • Diabétesz (cukorbeteg) lábbal kapcsolatos problémák teljeskörű ellátása

  • Lábszárfekély diagnosztika és kezelés, gondozás

  • Nyirokrendszeri problémák vizsgálata, kezelése

  • Különböző lézeres esztétikai kezelések a világ egyik vezető lézerkészülékével (arc és testkezelések)

  • Ambuláns sebészeti tevékenység-bőr és bőrfüggelék elváltozások műtéti eltávolítása helyi érzéstelenítésben (festékes anyajegy, éranyajegyek, zsírdaganat, benőtt köröm, kásadaganat, bőr
    alatti ciszták…)

Rendelési idő:

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
- Medoc Lehel
08:00-11:00
Medoc Lehel
15:00-19:00
Medoc Lehel
14:30-17:00
-

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.