Urológiai lökéshullám-terápia

Urológiai lökéshullám-terápia

Urológiai lökéshullám-terápia

A lökéshullám-terápia hosszú ideje alkalmazott módszer, vele kapcsolatban a klinikai tapasztalatok széleskörűek. A lökéshullám (Extracorporeal Shock Wave Therapy - ESWT) egy erős hangimpulzus, amely löketszerű hullámként a mélyebb szövetekig is képes energiát közvetíteni. A terápiás módszer elsősorban a lágy szövetek gyógyulását segíti, de érképzésben és a vérellátás javításában is hatékony. A fókuszált hullám a szövetekben kis mértékú stresszt okoz, melynek hatására olyan anyagok (pl. kollagén) képződik, amely a szöveti struktúra megváltázása által feszesebbé, rugalmassabbá teszi a szövetet, így a korábban ernyedt állapotba került vérerek ismét hatékonyabban látják el funkciójukat.

Míg a radiális lökéshullám alkalmazása elsősorban mozgásszervi és ortopédiai panaszok kezelésében elterjedt, a fókuszált lökéshullámot az urológiai ellátásban klinikánkon is javasoljuk és alkalmazzuk, amennyiben ez indokolt. Intézményünkben Storz Duolith SD1 T-TOP lökéshullám készüléket használunk, amelynek fókuszált típusú lökéshullám modulja alkalmas az urológiai panaszok kezelésére.

Az urológiai lökéshullám kezeléseknek három területét tartjuk számon, amelyek urológiai járóbeteg szakrendelésünkön gyakran felmerülhetnek, ezért megoldást kell nyújtanunk ezekre:

  • férfi páciensek merevedési problémáinak kezelésére,
  • a férfi nemi szerv felületén megjelenő plakkok (foltosan lerakódott meszesedések) kezelése, azok mielőbbi felszívódása érdekében
  • kismedencei fájdalom szindrómára.

Az urológiai lökéshullám-terápia önállóan nem, kizáróalg az urológus által koordinált ellátási folyamat részeként vehető igénybe. Végzése nagy szakértelmet, szakmai tapasztalatot igényel, pozitív hatása pedig csak abban az esetben juthat érvényre, ha előzőleg urológus szakorvos meggyőződött arról, hogy a kórelőzmények és tünetek ismeretében, valamint az egyéb terápiás módszerek lehetőségeit figyelembe véve a lökéshullám-terápia szakmailag jól indokolható választás az adott páciens esetében.

Árak

Urológiai lökéshullám-terápia

  2024 2023
Lökéshullám-terápiás kezelés - 5 alkalmas bérlet ** 107 500 Ft 98 000 Ft
Fókuszált lökéshullám-terápiás kezelés - első alkalom 11 000 Ft 10 000 Ft
Fókuszált lökéshullám-terápiás kezelés - további alkalmak 13 700 Ft 12 500 Ft

**A bérlet vételára vissza nem téríthető.

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Petrik Róbert

Dr. Petrik Róbert

Urológus , orvosigazgató, igazgatósági tag

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.