Prof. Dr. Daróczy Judit

Prof. Dr. Daróczy Judit

Bőrgyógyász, vastagláb-lymphoedema-nyiroködéma specialista

Prof. Dr. Daróczy Judit a SOTE-n, Budapesten szerezte diplomáját, majd bőrgyógyászati, kórbonctani és kórszövettani szakvizsgákat szerzett. Tudományos munkájának középpontjában a bőrbetegsegek és a bőr nyirokereinek elektronmikroszkoópos kutatása állt. Tudományos munkái közül kiemelkedő a "Nyirokerek működéséről es betegségeiről" készített könyve, de több, mint 200 tudományos közleménye es több könyve jelent meg magyar, angol es német nyelven. A Magyar Tudományos Akadémia doktora. A nyiroködéma kezelését külföldi tanulmanyútjai során és ösztöndíjai segítségével tanulmányozta. A fájós, vastaglábú, nyiroködémás betegek kezelését évek óta oktatja gyógytornászoknak, gyógymasszőröknek. Két évtizeden át a Fővárosi Szent István Kórház Bőrgyógyászati Osztályát vezette és megalapította a Nyiroködémás Betegek Rehabilitációs osztályát. A Nyiroködémás Betegek Rehabilitációjáért Alapítvány létrehozása is az ő nevéhez fűződik.

"Nem csak azért vagyunk felelősek, amit a munkánk során elvégzünk, hanem azért is, amit nem végeztünk el."

Tanulmányok, szakmai tapasztalatok

1968 – Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar
1970 – Bőr- és nemibetegségek, kozmetológia szakorvos
1981 – Kórbonctan, kórszövettan szakorvos
1977 – Mc Gill University, Canada (6 hónap)
1981-1983 – University of Heidelberg, Germany Alexander von Humboldt Ösztöndíj (2 év)
1995 – St. Johnson Hospital, London (3 hónap)

Szakmai díjak:

 •  1997 - Kaposi Mór emlékérem
 • 2001 - Semmelweis díj
 • 2003 – Batthyány- Strattmann László díj
 Vizsgálatok, specialitások, preferált részterületek:
 • A vastag fájós láb és a nyiroködéma diagnózisának megállapítása és a kezelés módjának meghatározása (kézi nyirok drenázs, kompressziós pólya, torna, gyógyharisnya). A kezelés menetének és eredményének ellenőrzése. A kezelési ellenjavallatok megállapítása.
 • Nyirokkeringési problémák
 • Nyiroködémás, „vastagláb” – panaszok
 • Lábduzzadás
 • Nyirokdrenázs kezelési terv
 • Vastag, fájós láb szakrendelő: A vastag láb fogalma azt jelenti, hogy az alsó végtag vastagabb, mint az az egészséges alkat esetén elvárható. Ennek sok oka van : a visszerek betegsége, cukorbetegség, zsírödéma (cellulit), nyiroködéma, stb.
 • Nyiroködéma szakrendelő: A nyiroködéma azt jelenti, hogy a nyirokrendszer (nyirokerek, nyirokcsomók) nem képesek elvezetni a test szöveteiből a salakanyagokat, igy azok felszaporodnak és a végtagok megvastagodását, mozgási nehézséget okoznak.
 • A vastag láb és a nyiroködémás végtag kezelése: A vastag láb nagyon gyakori. Bizonytalan, hogy milyen orvoshoz forduljon panaszaival a beteg, pl. rheumatologus, ortopéd, érsebész, belgyógyász, bőrgyógyász? A pontos diagnózis sokszor bizonytalan. A pontos diagnózis hiányában a kezelés gyakran elmarad.A kezeletlen nyiroködémás végtagban szövődmények alakulnak ki: orbánc, ekcéma, sebek. A kezeletlen nyiroködéma a WHO meghatározása szerint rokkantsághoz vezet.

Rendelési idő:

 Hétfő Kedd  Szerda  Csütörtök  Péntek
Medoc Cézár
08:00 - 14:00 
- - - -

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.

Cookie-kat használunk
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy szélesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóinknak.